Monday, August 28, 2006

New post / 1 μήνυμα ελήφθη / new mail / κάρτ ποστάλ etc...etc...

" O προφορικός λόγος είναι από τη φύση του αδέξιος και ανακριβής. Δεν δίνει το χρόνο να σκεφτείς, να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις με κομψότητα και περίσκεψη, οδηγεί σε επιπόλαιες κρίσεις και δεν συντροφεύει, γιατί απαιτεί παρουσία τρίτων. Ο γραπτός λόγος, αντίθετα, δίνει χρόνο να σκεφτείς και να διαλέξεις τις λέξεις. Διευκολύνει την άσκηση της λογικής, ωθεί σε προσεκτικές κρίσεις και συντροφεύει, γιατί δεν απαιτεί παρουσία τρίτων. Και όταν γράφεις, η μοναξιά είναι σπουδαία συντροφιά."

Οριάνα Φαλάτσι "Ινσαλλάχ"

Monday, August 21, 2006

FFFFFFFFFFFFSSSSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

I AM A ROCKET ON FIRE

LOOK AT ME GO WITH MY TAIL ON FIRE

WITH MY TAIL ON FIRE, ON FIRE.

HEY,

LOOK AT ME GO,

LOOK AT ME!



"rocket's tail' by Kate Bush

Sunday, August 20, 2006

ντριν ντριν

andy would bicycle across town
in the rain to bring you candy
and john would buy the gown
for you to wear to the prom
with tom, the astronomer
who would name a star for you
but im the luckiest guy
on the lower east side
cuz i got wheels
and you want to go for a ride...

"The Luckiest Guy On The Lower East Side" by Magnetic fields

Friday, August 18, 2006

νάνι τώρα...

Με το που ξυπνάω ανοίγω την πόρτα του μπαλκονιού. Βλέπω ένα περιστέρι να με κοιτάζει σαν να είχε ξυπνήσει - ας μη το ενοχλήσω. Κάνω το freddo μου, γεμίζω την μπανιέρα δροσερό νερό, βάζω και αφρόλουτρο "Le chat", φέρνω κοντά μου τσιγάρα και τασάκι για παρέα και βουτάω στο σύννεφο. Μετά απο κανά δύωρο βγαίνω σκουπίζομαι ντύνομαι και παίρνω το πρωινό μου. Ξανανοίγω την πόρτα και το περιστέρι είναι ακόμα εκεί στην ίδια στάση. Κάνω ένα βήμα και μένει ακόμα ακίνητο καμπουριασμένο κοιτάζοντάς με. Τα μάτια του κλείνουν και ανοίγουν μετα βίας. Λαγοκοιμάται; 'Οχι είναι άρρωστο. Θυμήθηκα την νόσο των πουλερικών και για μια στιγμή πανικοβλήθηκα, κοιτάζω το βαρύ γυάλινο τασάκι και αποφασίζω να του το φέρω στο κεφάλι, αλλά μετά κοιτάζω την γλάστρα και σκέφτηκα ότι θα είναι πιο αποτελεσματική γιατί θα χτύπαγε όλο του το σώμα. Μια κι έξω. Κάνω ακόμα ένα βήμα προς την γλάστρα και αυτό κάνει ένα βήμα προς το μέρος μου. Και ακόμα ενα, και ακόμα ένα, και ακόμα ένα και φτάνει στα πόδια μου και σταματάει. Κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί. Βουρκώνω. Κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί "say goodbye to the Little Girl Tree". Κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί πόσες φορές ξεκουράστηκαν τα μάτια μου πάνω σου. Κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί πόσα παιδάκια σε έδειξαν με το δάχτυλό τους. Κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί κάτσε στην βεράντα μου και ψόφα με την ησυχία σου. Κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί κακόμοιρο μικρό γκαντέμικο πουλί.

Το απόγευμα που γύρισα βρήκα το περιστέρι κόκαλο με δύο κηλίδες ξερατό δίπλα του. Το έβαλα σε μια σακούλα, το πέταξα στον κάδο με τα σκουπίδια και έκλεισα το καπάκι.Nάνι τωρα, Αμήν. Κοιτάζω προς τα πάνω και βλέπω τον κόσμο να έχει βγει στα μπαλκόνια του και να κλαίει. Μετά ήρθαν και οι Αrmy of Lovers και όλοι του τραγουδίσαμε:
"I am the day you die
I want to be alone
Come see my spirit fly
The road to thunderdome
Call me her majesty
My queendom is my pride
I've seen eternity
The dead is still alive
A spirit is passing by
The night I die to tell
I rule the crystal sky
The burning rocks from hell
My army hibernate
My lovers stand in line
The whole united states
Wake up rise and shine

Thy lovers tonight
Sing through a requiem
Oh thy army unite
Sing thou a requiem
Requiem"